За поредна година децата, родителите и екипът на ДГ "Мирослава“ в Пловдив с много настроение и усмивки отбелязаха традиционния за детската градина "Карнавал на приятелството“.

Деца и учители дефилираха в костюми на Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми, Елза, Рапунцел, смелия и силен Батман, Червената шапчица, хубавата Снежанка и Пепеляшка. В чудесните си костюми на любими герои, участниците имаха възможност да се забавляват заедно и да съпреживеят радостта от споделеното приятелство.

Родителите на Теодор Еликов от първа възрастова група на детската градина, облечени като Крал и Кралица, пристигнаха от своето вълшебно далечно кралство, специално за децата от ДГ "Мирослава“. Те поздравиха малчуганите и споделиха своята приказна история за приятелството.

Интерес тази година предизвикаха децата от всяка група, облечени като представители на различните континенти на света, всяко от които носеше свое послание за приятелството към останалите: "Приятелството е онова топло чувство в сърцето, което ни дава повод да се усмихваме, да обичаме по-силно и да мечтаем по-смело!“; "Добрите приятели са като звездите, не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там!“; "Ние приятели сме мили, искрени и търпеливи!“; "Приятелството е богатство, което топли сърцето!“; "Приятелството не е голямо нещо. То е милион малки неща!“; "По отделно сме неповторими, заедно сме непобедими!“.

Децата споделиха, че за тях ценността на приятелството е искреност и търпение, доверие и прошка, подкрепа, разбиране, доброта и обич. Макар да са дошли от толкова далечни места, да говорят различни езици и да изглеждат по различен начин, те показаха, че са обединени и мечтаят за едни и същи неща - мирен свят, приятелство, обич, весели игри, изпълнени с детски усмивки и щастие.

Всяка група носеше голямо сърце, изпълнено с послания от родителите, а кулминация на карнавала бяха песните и танците, с които децата се представиха и забавляваха. За пореден път те показаха, че заедно могат да празнуват, да се обичат и да творят добро.