"Моралът е доброто" ще има премиерна прожекция в Добрич на 13 февруари - понеделник. Това съобщи Веселин Диманов, режисьор и сценарист на продукцията, предаде репортер на "Фокус". Документалният филм за живота и дейността на Кристиан Таков ще бъде представен за първи път в добруджанския град от 18:15 ч. в кино "Икар“.

"Представен в над 40 града в страната и чужбина и достигнал до близо 16 000 зрители за три месеца, "Моралът е доброто" се превръща в един от най-гледаните български документални филми в киносалоните в най-новата ни история. Филмът завърши на 10 място в българския боксофис за 2022 г. и е единственият документален филм в топ 10 на българските филми", посочи режисьорът.        

Филмът проследява житейския път на доц. Кристиан Таков в контекста на историческите събития от последните десетилетия в България. Представени са множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, поредица от интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков.

"Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан", допълват от екипа на продукцията и още: "Това е филм-послание за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия".

Жулиета НИКОЛОВА