Общинско ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ се проведе днес в Община град Добрич.

В надпреварата се включиха шест отбора от училищата в град Добрич. В рамките на 30 минути, с решаване на тест се провери нивото на придобитите знания за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Най-успешно се представи отборът на СУ "Любен Каравелов“. Второ място завоюва отборът на СУ "П. Р.Славейков“, а на трето място се класира ОУ "Христо Ботев“. Отборите на СУ "Димитър Талев“, СУ "Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ "Панайот Волов“ се класираха съответно на четвърто, пето и шесто място. Участниците получиха грамоти и ваучери, осигурени от Община град Добрич. Наградите връчи г-н Павел Павлов - зам. - кмет "Стратегическо развитие и икономика“.

С класирането си на първо място отборът на СУ "Любен Каравелов“ придобива право на участие в Областното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което ще се проведе на 10.05.2024 г. в Добрич.