След триумфалното откриване на юбилейния XV Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" от цигуларя Светлин Русев, съзвездие от световни знаменитости ще присъстват и в следващите дни на фестивала в Пловдив. Интересното тепърва предстои. В предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус" ще ви представим участниците тази година, която е юбилейна.

В своята 15-годишна история Фестивалът е представил на сцената си и е подпомогнал развитието на над 1900 талантливи млади български музиканти. Форумът, превърнал се в дългоочаквано събитие в културния афиш на Пловдив, е носител на редица награди и отличия.

Повече ще научим от Мила Павлова, основател и главен артистичен директор на Международния фестивал.

В предаването ни днес ще разберете още какви са резултатите от инициативата "Трезор за идеи", обявена преди два месеца от администрацията на Община Пловдив. Идеите трябваше да дадат решения какво да се прави с внушителната и красива сграда на БНБ, паметник на културата, която от три години пустее. За това ще ни информира зам.-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" от 14.00 до 15.00 часа, всеки вторник, на честота 89.9 MHz. Повторението е всяка неделя, от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.