Драматичен театър Пловдив вече се готви за знаковия и международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът", който ще завладее града за 28-ми пореден път. От 1 юли започва онлайн продажбата на билети за постановките от фестивала, съобщиха организаторите. В рамките на "Сцена на кръстопът" ще бъдат представени 20 значими спектакъла, ще има и богата съпътстваща програма. По традиция Драматичен театър Пловдив ще открие фестивала с премиерни постановки.

В предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" ще ви разкажем каква е тазгодишната програма с помощта на Кръстю Кръстев, артистичен директор на Драмата в Пловдив

Ще чуем и как община Пловдив възприема и оценява този фестивал. Ще ни го каже зам.-кметът Пламен Панов. А за любопитните акценти и новости от програмата ще ни разкаже директорът на театъра Сюзанна Василевска.

Ученически рок групи от цялата страна се събират на 8-то издание на S`Cool Rock Fest в Пловдив. Тази година изданието е три дни и на нова локация - на Младежкия хълм. За това очаквано събитие ще ни разкаже Тони Арнаудов /Сатаната/, който е в Организационния комитет на феста.

Ще научим повече и за скандинавския мъх и за творенията от него, които може да си направите в Природонаучния музей в Пловдив. Кога и как разказва Аглика Панайотова, уредник в музея.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", всеки вторник, от 14.00  до 15.00 часа, на честота 89.9 MHz.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.