Община Пловдив винаги е припознавала фестивала "Сцена на кръстопът" като неразривна връзка с града. Именно затова и финансирането, което общината предоставя тази година за фестивала е завишено, то е в размер на 70 000 лв., плюс смесеното финансиране, което беше част от бюджета, който е в размер на 100 000 лв. Това съобщи в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" зам.-кметът "Култура, археология и туризъм" Пламен Панов. Постановката “Без кръв" на Драматичен театър Пловдив също е част от програма “Наследство" на фондация “Пловдив 2019".

"Пловдив днес наистина има най-добрият Драматичен театър в България и има най-уникалният по рода си театрален фестивал, който събира най-добрите не само от България, но и от Европа", каза зам.-кметът.

Панов поздрави екипът на Драмата за това, че програмата се обявява сега, защото общината очаква промотиране на събитията, с които Пловдив разполага и затова е важно те да бъдат достатъчно рано обявени.

"Това е важно, както за гражданите на Пловдив, които ще си купят билети и ще дойдат на театър, така и за туристите, които пътуват за Пловдив, именно заради културните събития. През моята перспектива и през моята гледна точка, ние се намираме в една втора изключително необикновена година за Драматичен театър Пловдив и въобще за фестивала “Сцена на кръстопът", защото това, което виждаме в тази програма, тя е отражение на всички тези усилия, които се случват в последните години - да се изнася продукция с марката “Пловдив" и покрай този износ на продукция всъщност, ние да привличаме хубаво културно съдържание, което да участва в рамките на театралния фестивал. Знаете Драматичният театър участва в първата такава олимпиада от страна на България през миналата година. И знаете за фурора, който се случи в Гърция, само преди няколко дни", посочи Панов.

Според него, тези международни връзки, интеракции и контакти всъщност водят до това в програмата тази година да има силно международно участие.