Днес ще ви припомним историята на Панагюрското златно съкровище. Ще ви разкажем също как каузата за връщането на съкровището в Регионалния археологически музей в Пловдив се оказа обединителна за всички представители на политически сили в местния парламент, които гласуваха декларация за това. Ще чуем директора на музея Костадин Кисьов, който до този момент отказваше да коментира темата. Но защо и от кого бе провокиран Кисьов, ще разберете, ако останете с нас и ни слушате.

Зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов пък ще ни каже какви са изгледите Археологическият музей да получи разширение на сградата.

Тази седмица е знакова и за Регионалния етнографски музей в Пловдив, където бе открито 16-тото издание на Седмицата на традиционните занаяти. Седмицата започна с Еньовден – един много почитан в народната традиция ден, свързан с билките и лечението. Повече за това, което предстои тази седмица, ще ни разкаже Гроздалина Георгиева, уредник в музея. С нея ще обсъдим още връщаме ли се все по-често и защо към произведенията на старите занаятчии, също така кои са занаятите, които не отмират у нас.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", на честота 89.9 MHz, всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя, от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.