През изминалата седмица община Пловдив представи новото мобилно приложение Art&Fact Plovdiv и новата платформа за кандидатстване с проекти за Културния календар на Пловдив.

Новото мобилно приложение Art&Fact Plovdiv е създадено по проект на общината. То е тип quest игра и има за основна цел да привлече повече млади хора да посетят културните институти на Пловдив и да предизвика интересът им към културното наследство на древния град Пловдив.

Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, Мартин Матев от фирмата, разработила мобилното приложение и Йоханес Артинян - от студиото, разработило платформата и сайта ще ни разкажат повече за новостите в ресор "Култура“ на община Пловдив.

В днешното предаване ще чуем и последните новини за фестивала "Франкофоли" в Пловдив през този месец. Седмото за България издание на най-големия международен франкофонски фестивал "Франкофоли" /под марката на френския фестивал Les Francofolies/ ще се проведе на 21 и 22 юни 2024 г. в града на тепетата. Тази година мястото е стадион "Ботев". Христина Спасова, директор на фестивала в България ще бъде отново наш гост.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", на честота 89.9 MHz, всеки вторник от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя, от 22.00 часа.