В предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" днес ще ви представим театралния младежки фестивал "Гледай Ти".

Това е един сравнително нов, но изключително вълнуващ фестивал, който се провежда в Пловдив и буди възхищението на почитателите на театъра. Второто издание на фестивала на пловдивските театрални школи "Гледай Ти" е с вход свободен. Но това не е какъвто и да е фестивал.

"Гледай Ти" събира всички младежки театрални школи в град Пловдив на едно място. Миналогодишното първо издание предизвика истински фурор в града. Днес ще ви разкажем повече за този фестивал с помощта на Здравка Христозова - актриса и театрален мениджър на театър "Хенд". Интервюто с нея е на колегата Ивет Калчишкова.

Единственото арменско училище в България - "Виктория и Крикор Тютюнджян" в Пловдив тази година отбелязва 190 години от създаването си. Годишнината бе почетена с грандиозен концерт на Античния театър.

За любопитната история на единственото арменско училище у нас и за постиженията му днес ще ни разкаже директорът Симон Тютелян.

И още в предаването: На официална церемония в Пловдив бяха връчени Националните награди за принос в българската книжовна култура "Христо Г. Данов". Кои са тазгодишните носители на престижните награди ще разберете, ако останете с нас!

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа на честота 89.9 MHz. Повторението е в неделя от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.