Няма да има нова организация на движението по "Патриарха", в момента се изпълнява новата, а старата организация на движението няма да се върне. Възлагателното за новата организация за движението се изпълнява от мен. Това каза зам.-кметът по транспорт на София Илиян Павлов пред журналисти след заседанието на Транспортната комисия, предаде репортер на "Фокус"

По думите му проблемът не от вчера. "Тези хора, които в момента са засегнати, ги изслушахме. Те са за паркоместата и велоалеите", допълни той.

Зам.-председателят на Комисията по транспорт Андрей Зографски посочи, че след две седмици на абсолютни спекулации, днес са станали ясни три неща.

"Всичко е направено по законов ред. Направо е по прозрачен начин, въпреки че не дължим обществено обсъждане за организация на движението. Два – три месеца ще наблюдаваме трафика – дали има отклонения. Ако няма напасване, сме готови да внесем корекции, които са необходими. За първи път в историята на София е качена цялата документация на сайта на Столичната община", каза още той.

"Моят призив е следният: Да се проследи няколко месеца новата организация на движение, за да може да се реагира, ако има някакви проблеми с трафика. Уверявам гражданите, че работим по пакет от мерки, с които целим облекчение на движението и паркирането в строгия център на града", допълни Зографски.

Припомняме, че днес общинските съветници обсъждаха близо четири часа казуса, който предизвика силна обществена реакция в последните дни. Комисията по транспорт към Столичния общински съвет призова кметът Васил Терзиев да не продължава с реорганизацията на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Проф. Ф. Нансен".