Притеснително е, че кметът Васил Терзиев отказва да разбере същността на проблемите с новата организация на движение около НДК. Това заяви Иван Таков, председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" и на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС след като на извънредната сесия в четвъртък столичният градоначалник се опита да убеди всички, че проблемът бил "комуникационен".

"За всички вече стана ясно, че проблемът с движението по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и улица "Фритьоф Нансен" далеч не е комуникационен, коментира Иван Таков. - Проблемът е много сериозен и не засяга само живеещите граждани в района, а всички, които преминават оттам всеки Божи ден. Вече разполагаме и със статистика, която доказва това мое твърдение. В никакъв случай темата не е "незначителна", както я нарече кметът. Организацията на движение на част от основните булеварди в центъра на града няма как да е незначителен въпрос".

Иван Таков коментира и предложението на Васил Терзиев да бъде създадена работна група, която да направи проверка и анализ на направеното. "Хубаво е, че кметът е установил тази необходимост, но за създаването на работна група постигнахме разбиране още на заседанието на Комисията по транспорт на 22 април, каза той. - Два дни след това заседание заместник-кметът Павлов започна изграждането на новата организация на движение. Сега, един милион лева, че и отгоре, по-късно кметът щял да прави работна група. За да види какви са резултатите от онова, което свършиха. Това е безотговорно поведение. Преди да започне изграждането на новата организация на движение трябваше да бъде направена проверка на ефективността чрез различни видове симулации, както и външен одит. Това щеше да спести много средства на Столична община и куп напрежение и нерви на гражданите".

Иван Таков призова кмета Терзиев да направи такава организация, че при подготовката за изпълнение на следващи големи проекти в София, те да бъдат комуникирани с всички общински съветници в СОС, с ресорните комисии и с гражданите. И едва тогава да бъде взето най-доброто решение за всички.