На 23.05.2024 г. от 10:00 ч. Сдружение "Ангели на пътя" организира автошествие и пешеходно шествие в гр. София под надслов "СТОП на беззаконието по пътищата" - 23.05.2024 г. СОФИЯ".

Сдружение "Ангели на пътя" и партньори от неправителствения сектор като Национален таксиметров синдикат, Сдружение "София днес и утре", Сдружение "Европейски център за транспортни политики", "Българска асоциация на заведенията", "Сдружение на заведенията в България" "Сдружение на Непрофесионалните домоуправители", "Фондация Спаси София", ИГ Спаси Шишман, ИГ - инициативна група на ИК инициативен комитет, ИК Фритьоф Нансен, ИК Патриарх Евтимий, ИК Иван Вазов, ИК Княжеска Градина, ИГ #ParkWithUs, ИК Обединен Център, Обществен Контрол, и други неправителствени организации се включват в:

Автошествието в гр. София под надслов "СТОП на беззаконието по пътищата- София 23.05.24г". Мероприятието ще се проведе на 23 май 2024 г. при следния маршрут:

10:00 ч. – сборен пункт на бул. "Цариградско шосе" посока център в аварийната лента пред "Интер Експо Център" (срещу магазин "Метро");

10:30 ч. – потегляне на автошествието по бул. "Цариградско шосе" до кръстовището при СУ "Св. Климент Охридски"

При СУ завой на ляво по бул. "Васил Левски" и достигане до бул. "П. Евтимий".

11:00 спиране на автомобилите по платното за движение от кръстовището при бул. "В. Левски" до петте кьошета.

11:00 сборен пункт в началото на пешеходната зона на бул. "Витоша" при "П. Евтимий".

11:30 ч. потегляне на пешеходно шествие по бул. "Витоша" в посока към Съдебна палата.

12:30 ч. потегляне на пешеходното шествие от бул. "Вл. Вазов" по ул. "Кн. М. Луиза", по бул. "Цар Освободител", по ул. "Раковска" до ул. "Московска" 33 и събиране с Мото шествието пред Общината.

13:30 ч. потегляне на авто шествието от бул. "П Евтимий" надясно по бул. "Хр. Ботев", после на дясно по бул. "Ал. Стамболийски", наляво по бул. "Кн. М. Луиза", надясно по бул. "Цар освободител" до Народното събрание, там наляво покрай катедрален храм "Св. Ал. Невски" и достигане до сградата на Столична община на ул. "Московска" 33. Кратък престой и изразяване на гражданската позиция по повод беззаконието по улиците на гр. София.

Изтегляне на автомобилното шествие през ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Дондуков".

Призоваваме всички, които имат гражданска позиция и искат да отстояват и защитават правото си да се движат свободно и безопасно по улиците на гр. София, както и всички, които не желаят повече да бъдат лъгани от Столична община да се включат в пешеходното или автомобилното шествие под надслов: "СТОП на беззаконието по пътищата- София 23.05.24г".

"Всеки, който желае да участва в автошествието следва да е не по-късно от 10:30 на сборния пункт на Цариградско шосе, за да получи лепенка и инструкции какво трябва да прави, за да не бъде допуснато нарушаване на обществения ред или правилата за движението по пътищата", уточняват от организаторите.