Столичният общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев написа пост в социалните мрежи относно информацията, че близо 30 паркоместа на хора с увреждания бяха заличени заради новата организация на движение в центъра на София

Ето какво заяви Георгиев: 


Васил Терзиев нямал време да маркира паркоместа за хората с увреждания на бул. "Патриарх Евтимий“ и "Витоша“, това съобщиха от Столична община. Стана ясно, че с новата организация на движение в центъра общината е заличила и 30 инвалидни паркоместа.

Потресаващо е, че са премахнати и паркоместата за хора с увреждания пред Първа градска болница. Всякакви оправдания тук са нелепи.

Отделен е въпросът за паркоместа за хора с инвалидни колички, които живеят на тези улици. Техните места също ги няма. Големият проблем е, че не могат и да ги върнат.

Съгласно наредбата за организация на движението общината е длъжна да осигури едно паркомясто до жилището на гражданин с увреждания. Сега това вече е напълно невъзможно.

Настоявам веднага Терзиев да покаже "законния“ си проект и да видим колко места за хора с увреждания са предвидени в него. Има ли ги поне на хартия, намалени ли са или изобщо са изчезнали?

И докато хора в инвалидни колички обясняват за изчезналите паркоместа на бул. "Патриарх Евтимий“, бул. "Витоша“ и ул. "Фр. Нансен“, Терзиев пуска снимка как работници плевят тревички.

Нагледен пример за приоритетите на "Промяната“ и неспособността им да управляват и носят отговорност."