Община Пловдив е преустановила незаконно строителство на територията на стадион "Христо Ботев". Става дума за изграждане на нов фен магазин на Ботев (Пловдив), научи Plovdiv24.bg.

В късните часове на вторник вечерта охранители са видели, че се извършват строителни дейности. При извършената проверка е установено, че това са помещения, намиращи се между Централната и северната трибуна, които не са въведени в експлоатация.

На място проверката е била извършена от главния инженер на строителната фирма - Пламен Райчев и отговорника по проекта от страна на Община Пловдив - Атанас Чилингиров. Тази сутрин ситуацията се е повторила, като дейностите са били подновени, а на място отново е била извършена проверка.

За цялата ситуация е уведомен и кметът на град Пловдив - Костадин Димитров. Градоначалникът се е свързал с ПФК Ботев, за да се преустановят незаконните дейности.

Plovdiv24.bg се свърза с бившия заместник-кмет по строителство на Пловдив инж. Пламен Райчев, който лично е присъствал на случилото се и разкри подробности за разигралата се ситуация:

"Около 22 часа във вторник получихме сигнал от нашата охрана на стадиона, че в едно от помещенията има хора и свети. Съответно реагирахме и веднага проверихме дали това са наши работници."

"Оказа се, че не са наши тези работници. Отидох на място и констатирах, че строителни работници и извършват СМР без наше знание и без знанието на собственика на обекта - Община Пловдив, след което се обадих и на г-н Чилингиров."

"На място попитах за разрешение и как е възможно в строителен обект някой друг да извършва дейности освен нас, тъй като ние носим отговорност. Отговориха ни, че няма такова разрешение."

"Дойдоха от някъде двама души, които се представиха за хора от футболния клуб - Давид Асаев и Рашко Стоянов. Казаха, че те са пуснали работниците да работят посред нощите. Имаше нагло поведение, че ние едва ли не нямаме право да предприемаме каквито и да е мерки, при което аз също се възпротивих."

"Помолих представителя на Общината да им каже разпоредбите, че без разрешение на кмета или наше нямат право да бъдат там. Поспорихме малко, поведението не беше адекватно и доста агресивно, и аз отвърнах по-емоционално."

"Работниците си тръгнаха, дойде полиция и описаха случая. Сутринта си внесохме сигнала до Прокуратурата и 6 РПУ, като описахме цялата случка. Уж всичко беше наред, но преди обяд пак получихме сигнал от охраната за строителни дейности, а в помещението отвън стоеше представител на клуба като охрана".

"Нашият служител от нашата охрана го е помолил да напуснат обекта, но той е отказал категорично. Повикахме пак полиция, обадихме се на инж. Чилингиров. Той от своя страна е уведомил кмета."

"Кметът господин Димитров лично е разговарял с футболния клуб и нещата вече са в рамките на закона."

"Това е необяснимо за мен, аз имам богат опит, вече 20 години. Такъв случай не съм имал, това е парадоксално.", завърши инж. Пламен Райчев.