Много пловдивчани излязаха в протест за кучето Джеси, което бе малтретирано по особено брутален начин от собственика си, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Шествието на гражданите започна от Централна поща и за върши до Районния съд. Главната улица бе огласена със скандирания "Съд за садистите". Протестиращите искат също така затвор за насилниците на животни.

Припомняме Ви, че в началото на април ученици от Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" са станали свидетели на това как мъж бие и рита кучето си. Животното е било цялото в кръв и в много тежко състояние, със счупен крак, куцащо. Момчетата веднага са подали сигнал на телефон 112. След като идва полицията и те дават показания, служителите на реда са започнали издирвателни действия по установяване самоличността на собственика на кучето.

От информацията на съседите той е криминално проявен и стар познайник на полицията. Откакто има кучето, се държал брутално с него, но от страх комшиите не са казали нищо, тъй като мъжът е бил агресивен и към тях и техните деца. По техни твърдения той е малтретирал и предишното си куче, което е умряло от жестокостта, на което е било подложено.

Има данни, че сегашното куче е било насилствано и сексуално. 

След като полицията е успяла да го установи, извършителят е получил само и единствено акт.

В момента 11-годишният Джеси е осиновен и се радва на любов и грижи от новите си стопани.