Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя кандидатите за кметове на ГЕРБ в област Плевен. Д-р Валентин Христов е кандидатът на ГЕРБ за община Плевен. своето слово при представянето му, както обикновено, Борисов засегна много теми - войни, строеж, магистрали, избори и др.

Засегна и за това какво е направил за Пловдив по време на управлението на ГЕРБ.

"София нямаше нито една спортна зала, когато станах кмет. Направихме всичките сега. В Пловдив също - нито една зала, нито един стадион. Направихме залите, залите на университета, двата стадиона на Ботев и Локо стават красавци. Във Варна залата щеше да падне, но я направихме.", каза още Борисов. "

Борисов отвърна и на съпредседателя на Продължаваме промяната Кирил Петков, че ГЕРБ се хвалели с негови закони.

"Петков вчера казал, че ние сме самохвалци и се хвалим. Тук съм извадил под колко закона, предложения и решения на парламента аз съм се подписал пръв. За да не спорим. В отговор на това, което е казал вчера, ще му отговоря само с едно изречение - в политиката е най важна математиката. Когато ти предстои вот на недоверие, трябва да можеш да смяташ. Чърчил го е казал.

Лидерът на ГЕРБ говори и за нахлуването на Хамас в Израел и колко страшно е то.

"Тук е мястото да похваля Мария Габриел, от вчера, единствена, с много бързи реакции... защото, това, което се случва в Израел е чудовищно. Ако има нещо по-опасно от войната в Украйна, това е Израел и Палестина, това взривява света. Там се води война.

Това, което ще се случи в следващите часове и дни, може да промени много хода на света. България винаги е водела балансирана политика, когато ходех в Израел, ходих и в Палестина. Сега с тези кръвопролития два свята се сблъскват", каза той.