Съвместни екипи на "Пътна полиция“ от Силистра и Кълъраш ще подпомагат и регулират трафика по време на Великденските празници и Деня на труда. Мярката се въвежда заради очакващото се засилване на движението на румънски автомобили към българските курорти и транзитно преминаващите към Република Гърция.

На проведени работни срещи между представители на ръководствата на "Пътна полиция“ от двете държави е определено като необходимо съвместната дейност да бъде осъществена в дните 30 април, 1 май и 6 май по основните пътни направления в пограничните райони на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) на границата с Република Румъния.

Контролът, осъществяван от съвместните патрули, ще бъде насочен към водачи с поведение, представляващо опасност за останалите участници в движението, свързано с неправилни маневри – изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение, отнемане на предимство и други. Дейността им ще бъде приоритетно съсредоточена към места, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на движението и участъци с предпоставки за възникване на проблемни ситуации на пътното платно с оглед подпомагане на движението и недопускане образуването на колони.

От "Пътна полиция“ призовават водачите да шофират с повишено внимание, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост.