Съобщихме ви за брутално убийство в Силистренско. 

От МВР изпратих официална информация за тежкото престъпление. 

В рамките на броени часове служители на РУ-Тутракан и ОДМВР-Силистра разкриха и задържаха 37-годишен мъж. 

Работата по случая е започнала веднага, след като на 19 май около 08:30 часа бил получен сигнал за намерен на улицата в близост до дома му в село Зафирово 52-годишен мъж в безпомощно състояние. Пристигналият незабавно на адреса полицейски екип установил, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от насилие. След извършен оглед били предприети оперативно-издирвателни действия по горещи следи.

В хода на разследването криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 37-годишен от същото село. Установено било, че по-рано през нощта жертвата и извършителят са били в обща компания заедно с други мъже от селото. След възникнало между тях спречкване по-младият мъж нанесъл удари с твърд предмет по главата на опонента си, причинявайки смъртта му, като преди това ограбил от него мобилен телефон и 20 лв.

Инкриминираните вещи били намерени в дома на извършителя, въпреки че той предприел действия да ги укрие, както и да заличи следите от престъплението.

Мъжът, който има криминалистически регистрации, е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. За съпричастност по случая се проверява и 20-годишен, който също е задържан.

Образувано е досъдебно производство за грабеж, придружен с убийство.

Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Силистра.