Пострадалият Денислав Делчев не страда от психично заболяване, това споделиха пред Районен съд Пловдив вещите лица изготвили неговата съдебно-психиатрична и психологична експертиза, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

От нея стана ясно, че момчето е имало разстройство на развитието още от ранна детска възраст. То се изразявало в затруднение на теоретичните знания към практически.

Лекарите бяха категорични, че за него са се отделяли грижи за подобряването на състоянието му от дете. Денислав се е консултирал в психолози, както е използвал и ресурсно обучение.

Семейството му е помогнало да компенсира затрудненията си. Той няма аналитичност, за да разбере кое е добро и кое лош. Не установява мисловен диапазон, ще направи нещо без да мисли за последиците.

Трите вещи лица определиха младия мъж, като човек с добро интелектуално развитие спрямо възрастта си. 

Според експертите той проявява незрялост, болезнено срамежлив е, неуверен, сензитивен и с ниска самоооценка, има бариери при общуването си с хора, но и е подвластен на мнението на околни.

Денислав има дефицит на волята, както и недостиг на критичност към хората и на чувство за реалност, заради което се фиксира във фантазиите.

Експертите не можеха да кажат, дали той е бил подведен в конкретната ситуация. Според тях подсъдимите не са могли визуално да преценят психичното му състояние.

Емили Тротинетката се възпротиви на мнението на вещите лица и разказа, че на нея не й е даден шанс да има шофьорска книжка заради ТЕЛК решение, а Денислав притежава свидетелство за МПС.

Вещите лица ѝ обясниха какво може да направи, за да бъде допусната за изпит.

Припомняме, че инфлуенсърите Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката са обвинени за извършването на непристойни действия и публичното унижение на Денислав в един от пловдивските молове.

Следващото заседание ще бъде на 20 май.