Пловдивчанин се обяви в защита на Денислав, с който беше заснет клип, докато вързан с каишка и разходен в Мол в Пловдив от Тошо Куката, Емили Тротинетката и Чеченеца, предаде репортер на "Фокус". Впоследствие бяха арестувани, а спрямо тях беше взета мярка - "задържане под стража" и престояха няколко месеца в ареста.

"Ние сме против цялата тази ненормалност, която залива обществото и да покажем, че нормалността в държавата се завръща", сподели Милен Стаматов.

Той определи заснемането на клипа като аморално и античовешко поведение. Всъщност мъжът е и човекът, който всъщност е подал сигнал за случващото се и който впоследствие е помогнал на семейството на пострадалия младеж да си намери адвокат.

"Момчето се опитва да преживее шока, с него работи специалист. Има проблеми с хората, които се изгавриха с него. На няколко пъти са се появили на работното му място, да го притесняват, като сме подали сигнал в органите на реда за това", сподели Стаматов.

По думите му това се е случило, след като са ги пуснали от ареста. Тошо Куката няколко пъти е минавал оттам и го е сплашвал.

Милен Стаматов поясни, че от първото дело се очаква да бъде отложено, защото адвокатът на Емили Тротинетката е в отпуск, а сега би трябвало да се предоставят доказателства.

Той заяви, че очаква ефективни присъди, тъй като това са хора, които служат като пример за другите.