"Аз и моите приятели Чеченеца и Тошо Куката сме абсолютно невинни, момчето само си го поиска. Основен виновник е Милен Стаматов, който ни мрази и е наш хейтър и иска да ни навреди и иска да ни тикне в затвора, но няма да му се получи. Ние сме жертви на изнудване, защото момчето и семейството му видяха, че ние имаме пари и искаха да ни изнудват. Момчето само реши да участва в този клип. Той имаше фетиш към мен, харесваше ме. Той искаше да се снима в клип, но това трябваше да е друг клип  - "Кое е това животно. Това животно е Чеченеца"", по този начин Емили Тротинетката обясни какво се е случило за заснемането на клипа преди делото, което се гледа днес в съда, предаде репортер на "Фокус".

Припомняме, че тримата саобвинени за престъпление по чл.325, ал.2 вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2 вр. с ал.1 от НК, за това, че на 03.04.2023 г. в гр.Пловдив като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм – в търговски център – "Мол Пловдив“ пред множество граждани извършителите са развеждали лицето Денислав от Пловдив с колан, вързан в областта на шията му, докато лази на колене и имитира движенията на куче, като същевременно са му давали команди – седни, дай лапа, дръж, вземи, донеси, и са хвърляли на земята празна чаша, която той да занесе на всеки от тях.

На дълго и широко и Емили, Тошо Куката и Чеченеца обясниха пред камерата на "Фокус", че това е било глупаво, като идея:

Според Чеченца и Тошо Куката всичко това е измама и лъжа, момчето само е дошло при тях и са искало да се снима, а те не са искали да правят клипа. Първият дори показа пред медиите клип, че момчето е дало 20 лв. на Стоян Карапанов, за да снима видеото.

И тримата заявиха, че не са тормозили момчето, както по-рано сподели Милен Стаматов.

"Нито ме интересува това момче, той искал да стане богат като нас и да снима някакъв шурав клип. Емили ми каза идеята. Аз казах, че за мен това е пълна щуротия. Той сам иска да си се снима и да се прави на маймуна." заяви още Тошо Куката. По думите му той се е опитал да разубеди Денислав, че така няма да стане известен и няма да забогатее, искал да ходи на участия, защото той знаел, че тримата правели по 5000 лева на такива участия.

"Нямаме вина, защото момчето само дойде да се снима, сам даде идеята и сценария. Ние не искахме да се снимаме", добави Тошо Куката.