Днес се проведе поредното заседание относно скандалния случай, свързан с лазещото като куче момче в пловдивски мол. Инфлуенсърите Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката са обвинени за извършването на непристойни действия и публичното унижение на младото момче.

Тримата интернет герои, подкрепени от близки приятели, един от които непълнолетно девойче, се опитаха да обърнат съдебната зала на ринг за саморазправа с частния им обвинител Денислав Делчев

"На този етап е доста рано да се коментира. Но мисля, че все пак решението ще бъде осъдителна присъда", коментира пред Plovdiv24.bg адвокатът на Денислав Димитър Киров.

Самият Денислав Делчев обясни днес пред Районния съд, че, че клипът, в който лае и изпълнява като куче командите на Тротинетката, всъщност е третият, в който се е снимал с тях. И трите пъти посредник бил колегата му Стоян. Първият бил сниман в голям хипермаркет на "Пещерско шосе", когато бил качен на раменете на Чеченеца. Вторият път влязъл в ролята на сервитьор на гироси за Стоян и Чеченеца. Призна, че тогава се забавлявал и нямал против да го снимат. Последният път обаче изпитал притеснение, а когато видял готовия клип му станало гадно. Спомни си, че Куката довел някакви ученици за публика и им казал за него, че е негов роб.

Делото ще продължи на 14 март. Тогава принудително ще бъдат доведени две свидетелки, които са отсъствали безпричинно вече два пъти. Наложена им е глоба от по 100 лева на всяка. Предстои да се изслушат и вещи лица.