Районната прокуратура в Бургас предаде на съд тримата сирийски граждани, които бяха задържани след катастрофата с автобус в морския град миналото лято. При удара загинаха двама полицаи, които се опитаха да спрат автобуса с патрулния си автомобил.

Съдебният процес е насрочен за 19 април. Към тримата мъже са предявени няколко обвинения, като основното е за трафик на мигранти, уточни Мария Маркова, ръководител на Районна прокуратура – Бургас. Сирийските граждани ще бъдат съдени и за това, че са управлявали автобуса с крадени номера, както и че са възпрепятствали полицията да изпълни задълженията си.

"В хода на разследването са установени и други лица, по отношение на които са отделени материали. Разследването продължава за неустановените до момента като самоличности и местонахождение лица", подчерта прокурор Маркова пред NOVA.

За трафик на мигранти законът предвижда лишаване от свобода за срок между 1 и 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв. Делото, по което обвиняемите ще бъдат съдени за причиняване смърт на двамата униформени, се наблюдава от Окръжна прокуратура – Бургас.