Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев даде брифинг  тази сутрин в Бургас, предаде репортер на Агенция "Фокус". Темата бе трагедията, при която загинаха двама полицаи, пометени от автобус, пълен с нелегални мигранти.

"Обещахме на семействата на загиналите полицаи да открием истината за смъртта. Има данни за 16 полицаи, които са извършили престъпления и които, са знаели какво ще се случи въпросната нощ. Повечето от тях са отстранени. Най-фрапантни нарушения са от служители на "Гранична полиция" - началниците на ГПУ-та Бургас и Малко Търново", изтъкна Демерджиев

"Лицата, които причиниха смъртта на полицаите са били са били задържани, но освободени на следващия ден. След това отиват до Харманли и се сдобиват с въпросния автобус, връщат се в Бургас и извършват това, за което знам всички.

Подадена е информация на полицията в Бургас не 17 минути, а 3 минути преди инцидента. Загиналите не са знаели какъв автобус се придвижва и без да знаят, че той не се подчинява на полицейски нареждания, както и че се движи с висока скорост", каза още министърът.