Над 220 участници от 20 държави пристигат и тази година в Пловдив за фестивала

SPIKE Music Showcase.

В предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" днес ще разберете какво предстои да се случи на този фестивал, какви ключови теми от музикалната индустрия ще бъдат засегнати с експерти и легендарни професионалисти от целия свят. SPIKE Music Showcase ще се проведе в Пловдив за трета поредна година на 23, 24 и 25 май. За най-големия български музикален Showcase в Пловдив  пристигнат и 30 групи и индивидуални изпълнители, които ще свирят на 5 различни локации в града.

Подробностите ще разберем от един от организаторите на фестивала Боян Бояджиев.

"Пловдив 2019“ спечели нов европейски проект - Cultart Pro в продължение на международната академия за културен мениджмънт Cultart. Бюджетът на проекта е 500 000 лева. Cultart - академията за културен мениджмънт е резултат от двугодишната работа на фондация "Пловдив 2019“ в партньорство с 6 организации от 5 държави и включването на 125 нови културни мениджъри в процеса на управление на културата и изкуството в Европа. Повече за това ще ни разкаже Виктор Янков, от фондация "Пловдив 2019".

Любопитни новини и какво предстои на културната сцена в Пловдив през тази седмица слушайте след 14.45 часа.

Предаването "Цветовете на Пловдив" се излъчва на честота 89.9 MHz по Радио "Фокус", всеки вторник от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа. 

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.