Заварих неработеща администрация и то от доста дълго време. Беше ми възложено да направя справка за забавени преписки от последните години от управлението на г-жа Росина Станиславова в район "Красно село". Това, което ми представиха служителите и началниците на отдели, беше за мен потресаващо – повече от две години не са се движили никакви преписки на граждани и е имало пълно бездействие от страна на администрацията за решаването на каквито и да било проблеми. Това каза в интервю за "Фокус" кметът на столичния район "Красно село" арх. Румен Русев.

Потърсихме го във връзка с новината, че Антикорупционната комисия е спечелила поредно дело срещу Станиславова.

Русев съобщи пред медията ни, че във вторник е открил нова ясла за две групи, която осигурява нови 40 места и допълни, че Столична община е иззела обекта от предната управа, за да може да бъде довършен.

"За съжаление, има много подобни обекти в района - детска градина, която е забавена повече от две години. За два-три месеца успяхме да приключим проектирането, да съгласуваме всички визи в експлоатационните дружества, да намеря и назнача надзор, за да напиша оценка за съответствие. Нещата, свързани с детските градини и с училищата, ръководство е абдикирало тотално, нищо не е правило за съжаление“, коментира арх. Русев.

По думите му детски площадки не са били поддържани и допълни, че "в момента се правят ремонти на някои от тях. За парк "Хиподрума" в момента поставихме тенис маси, нови пейки и почистихме и игрищата, за да могат децата да спортуват, но всичко това успях да го направя последните два-три месеца". Той каза още, че в оставащото време до края на мандата му ще се постарае да завърши поне едно игрище и да придвижи процедурата за строеж на нова детска градина в района.

На въпрос дали ще участва в предстоящите избори за местна власт, арх. Русев заяви, че има намерение, но в момента все още води разговори и не може да каже повече подробности.

Какво каза още арх. Русев чуйте в аудиофайла.

Петър ДУЧЕВ