Архитект Румен Русев беше избран за кмет на столичния район "Красно село“. На днешната сесия на СОС кандидатурата му беше приета с 39 гласа "за“, 1 "против“ и 6 "въздържал се“. Той ще заема мястото на Росина Станиславова, която беше отстранена заради конфликт на интереси. Припомняме, че на 28 февруари влезе в сила решението на съда за конфликт на интереси. А от 1 март пък е в сила решението на ОИК-Столична за отстраняването на Станиславова.

От тогава районът се управлява от един от заместниците на Станиславова – Николай Веселинов. Той беше упълномощен от нея преди да бъде отстранена от поста. По-късно пък бе назначен за временно изпълняващ длъжността и от кмета на София Йорданка Фандъкова. Два месеца район "Красно село" беше без кмет. Столичните общински съветници днес направиха трети пореден опит да изберат кмет, но този път успешен.

Предложението за арх. Румен Русев беше направено от общинските съветници Карлос Контрера и Борислав Иванов. Кандидатурите на Николай Веселинов и на Веселин Кирев не получиха подкрепа. Припомняме, че арх. Румен Русев бе кмет на район "Младост“, когато замени поста на отстранената Десислава Иванчева.