По повод 151 години от гибелта на Васил Левски, музеен обект "Хилендарски метох“ в Стара Загора бе отворен за безплатно посещение от 12 до 19 февруари, предаде репортер на "Фокус". Метохът бе посетен от общо 1286 души – деца от детски градини, ученици, граждани, които се докоснаха до паметта за живота и делото на Васил Левски.

В метоха се проведе образователна програма "Апостолът на свободата в Стара Загора“, в която взеха участие 721 ученици. Децата с интерес изслушаха беседа за живота на младия Васил Кунчев в Стара Загора като ученик в Светиниколското училище, за развитието на революционното движение и просветното дело в нашия град през Възраждането.

Образователната игра "Заветите на Апостола“  ги запозна с емблематични цитати на Левски – думи, които и днес ни изпълват с гордост, че сме българи и ни дават повод за размисъл.

Всяко дете получи работен лист със занимателни задачи към беседата и илюстрация за оцветяване.

Екипът на РИМ-Стара Загора благодари на участниците в образователната програма и на всички, които посетиха Хилендарския метох – мястото, което пази жива паметта за Апостола на свободата в Стара Загора.