С музикално-поетична програма и награждаване победителите в конкурс за стихотворение и рисунка "Левски в моето сърце", Регионална библиотека "Николай Вранчев" отбеляза 151 години от гибелта на Васил Левски.

В организираното на 19 февруари възпоменателно тържество се включиха ученици, учители, родители и библиотекари.

Клуб "Приятели на Детски отдел" от СУ "Отец Паисий"- Смолян представи музикално-поетична програма, която развълнува публиката с добре подбраните стихове и песни за Апостола и отличните рецитаторски умения на учениците.

Вълнуващо за всички бе награждаването на победителите в организирания от "Детски отдел" конкурс за стихотворение и рисунка "Левски в моето сърце". В него взеха участие 156 ученици от 9 училища в община Смолян разпределени в три възрастови групи. Получените 131 рисунки и 25 стихотворения показаха отношението на младите смолянчани към делото и личността на националния ни герой и познаването на историята ни.

Библиотекари от "Детски отдел" наградиха с книги и грамоти победителите в двете категории и се обърнаха към участниците в конкурса с думи на благодарност за усърдието и активното участие в библиотечната инициатива. Те изразиха уважението си към родителите и учителите на децата, които поддържат спомена за Апостола жив и го предават на бъдещото младо поколение.