В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху подготовката за предстоящата черешова кампания. Вече е издадена кметската заповед, чрез която се регламентират дейностите по прибиране, превозване и изкупуване н черешовата реколта в региона. С подробностите ще ни запознае Мирослав Миланов, началник на отдел "Канцелария и управление на общинската собственост“.

Темата ще продължим с доцент д-р Димитър Сотиров, зам.-директор на Института по земеделие в града. Според експертите тазгодишната реколта от череши ще бъде с между 30 – 50 % по-ниска. Основните причини са метеорологичните условия. Какви са очакванията на местните овощари, какви затруднения имат преди старта на кампанията ще разберем от земеделския стопанин Валери Йовев. Овощната градина на България – Кюстендил ежегодно посвещава няколко дни от месец юни на кюстендилската череша. За подготовката за празника и за останалите културни прояви през месеца ще говорим с Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“ към Община Кюстендил.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник от 12.00 часа до 13.00 часа. Телефонът за връзка с нас е 078/ 55 18 50. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.