В Дупница се проведе заседание на комисията по стипендиите, съобщиха за "Фокус“ от Общината. Комисията е създадена с решение на местния парламент, а основната й задача е да определи талантливите деца и младежи от Община Дупница, които да получат стипендии и финансово стимулиране.

Наградите се отпускат съгласно Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Дупница.

Стипендиите са на името на покровителя на българския народ – Свети Иван Рилски. Те са първа, втора и трета степен и са в различни категории.

Най-високото отличие е присъдено на Дара Драганова. Стипендия "Свети Иван Рилски“ – II степен е присъдена на: Александър Радев – категория "Наука и техника“; Нанси Николова – категория "Изкуство и култура“; Алисия Сусанина – категория "спорт“.

Стипендия "Свети Иван Рилски“ III степен получават: Георги Николов и Румен Деянски – категория "Наука и техника“; Димана Стоянова и Дария Илиева – категория "Изкуство и култура“; Даниел Начков и Веселина Ангелова – категория "Спорт“.

Комисията е присъдила еднократно финансово стимулиране за девет ученици.