Регионалният исторически музей в Кюстендил е подготвил интересна програма за "Нощ на музеите“, съобщиха за "Фокус“ от културния институт. Тази година международната инициатива се провежда на 18 май.

За тринадесети път в Кюстендил стартира играта за любознателни "Отключи историята на своя град“. За времето от 10.00 часа до 19.30 часа жителите и гостите на Кюстендил трябва да посетят различните музейни експозиции и да участват в отправеното им предизвикателство. Вечерта, в двора на музея, ще бъдат изтеглени печелившите участници, които ще получат награди.

Между 15.00 часа и 17.00 часа в музейния двор ще се проведат занимания за деца. "Истории от глина" - изработване на глинени съдове с грънчарско колело, "Шевица върху лъжица" и семейна фотосесия с възстановки на исторически костюми са част от програмата.

От 20.30 часа до 22.00 часа в пространството пред музея ще има и концерт. "Mediae Noctis" - Средновековна нощ, с участието на Деница Серафим,Никола Петров, Здравко Пеев, Анита Нейчева, Божидара Рондова, Ирина Милованова и Матей Колев

Днес всички музейни експозиции ще бъдат отворени за безплатно посещение от 10.00 ч. до 21.00 ч. Археологическата експозиция в двора на музея ще приема посетители до полунощ.