408 зрелостници от област Кюстендил се явяват днес на втори задължителен изпит, съобщиха за "Фокус“ от Регионално управление на образованието – Кюстендил. 199 от зрелостните са избрали да положат изпит по Английски език, а 58 по Философия. 35 души ще пишат по предмета География и икономика.

Биология и здравно образование е предметът избран от 28 зрелостници. История и цивилизация е посочена от 29 абитуриенти, а Математика от 25.

1 ученик ще се яви на изпит по Немски език, по 4 по Испански език и Информатика, а 2 по Химия и опазване на околната среда. 14 души са избрали Информационните технологии за втори държавен зрелостен изпит.

В 08.30 часа започва изпитът по учебен предмет, избран от ученика и изучаван в избираемите учебни часове като профилиращ ще се провежда в 8 училища.  

От Регионално управление на образованието посочиха още, че задължителни държавни изпити за придобиване на професионална квалификация през сесия май-юни на учебната 2023/2024 година в област Кюстендил ще се провеждат и в 13 професионални гимназии и училища с професионални паралелки.