Хора с жълти опознавателни знаци пуснаха видео от Брянск и обявиха, че са организация, наричаща се "Руски доброволчески корпус“. Те поеха отговорността за атаката и вземането на заложници в руската гранична Брянска област, след като преди това Русия обяви, че това са  украински диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ).

В момента във всички интернет ресурси можете да видите новини за "украинските ДРГ“, които убиха деца, взеха заложници, но в същото време набързо напуснаха и т.н. Всичко това е лъжа на кремълските пропагандисти. Руският доброволчески корпус дойде в Брянска област, за да покаже на своите сънародници, че има надежда, че свободните руски хора с оръжие в ръце могат да се борят с режима“, се казва в изявление на организацията.

Ние дойдохме тук не като ДРГ, а като освободителна армия на родна земя. За разлика от армията на Путин, ние не воюваме с цивилни. Тук сме, за да ви освободим. Призоваваме ви да вземете оръжие и да се биете срещу кървавия режим на Путин в Кремъл“, казват военните във видео.

На заден план се чуват картечни залпове.