Руските войски настъват в Харковска област с помощта на диверсионно-разузнавателни групи и средства за поразяване. Това съобщи началникът на Харковския гарнизон на ВСУ и силите за отбрана на Харков Сергей Мелник в канала си в Telegram. Той отбеляза, че военно-политическото командване вижда всичко прекрасно и заедно с подразделенията на Силите за отбрана е готово за всякакви намерения на Руската федерация.

Мелник подчерта, че наред с тактическите действия руснаците ще засилят информационните и психологически операции с цел дезинформиране и всяване на паника сред хората. "Съветвам жителите на Харковска област и особено тези, които се намират в северните и източните части на населените места в близост до линията на съприкосновение, да се отнасят възможно най-отговорно към въпросите на собствената си безопасност, особено по време на въздушни нападения“, добави той.

Анализаторите на DeepState публикуваха снимки на руските загуби по време на офанзивата по северните граници на региона. Те отбелязват, че руските войски са се движили от посоката на Пилни. По предварителни данни, северно от населеното място Мороховец-Олейниково, украинските военни са унищожили три единици руска техника.