Успехите на руснаците на едно от направленията на фронта в Украйна са най-големи, но не и полезни, но от битката за Часов Яр зависи съдбата на поне четири големи града, така че съдбата му е стратегически важна. Това подчерта в ефира на Radio NV Евгений Дикий, ветеран от руско-украинската война и бивш командир на рота от батальона "Айдар“.

"Руското настъпление продължава по цялата линия на фронта. Те имат определени успехи не само в Донецка област. Припомням, че преди няколко дни загубихме още едно село на Купянско направление в Харковска област. Успехите на руснаците са основно в рамките на Донецка област. Конкретно на Авдеевско направление - макар че това име не е правилно...то отдавна трябваше да се нарича Покровско-Кураховско, те полагат едва ли не най-големи усилия, разбира се, полагат най-големи усилия, за да атакуват Часов Яр", коментира Дикий.

Той отново подчерта, че именно това населено място е стратегически важно за цялата Донецка област: "Затова сега за него се водят най-ожесточените битки“.

По думите му руснаците са подобрили състоянието на войските си спрямо 2022 година, а нивото им на военна подготовка се е повишило.