Коалицията ГЕРБ - ПП не спира да нарушава Конституцията на Република България, не спира да нарушава  законодателството, не спира да нарушава правилника за дейността на НС. Това каза народният представител от "Възраждане" Петър Петров в кулоарите на НС, предаде репортер на "Фокус'.

"Пореден апотеоз за това е, че в момента бе включен законопоект чрез който се правят промени на промените в Конституцията. И това извънредно, експресно и светкавично ще бъде разгледано днес. Ние сме против тази практика на ГЕРБ, ПП-ДП и ДПС. Започваме една поредица от искания към Конституцияния съд за обявяване на противоконституционност на тези закони, които считаме, че са приети в нарушение с основния закон", обяви депутатът.

Първото искане ще е свързано с противоконституционната дейност на това НС да приема закони на две гласувания в едно пленарно заседание. "Въпреки, че са направени искания за промени от страна на народни представители и са заявени такива, но коалицията между трите партии прави това, което тя желае", смята още Петров.

"Внимавай какво си пожелаваш. Пожелаха си свои хора вътре, те пожелаха да влязат, сега ние ще им организираме работа. Конституционният съд прави едно дело на три години, много приятно място за почивка и за пенсия, този път той ще поработи, защото всяко едно противоконституционно действие на управляващата сглобка - ще отива в Конституционния съд за решение", каза от своя страна Тошко Йорданов от ИТН запитан дали Десислава Атанаова и Атанас Белазелков ще взимат решения по съвест като конституционни съдии.

"Не, че ние от опозицията постоянно искаме да се заяждаме, просто онези некадърници вътре постоянно нарушават Конституцията. Що се отнася до Атанасова и съдия Белазелков - те изобщо не трябваше да са вътре. Това са политически назначения. Ако Борисов се обади на г-жа Атанасова - тя ще стане права, ще измарширува в стаята три пъти и накрая ще каже това, което е казал той", категоричен е Йорданов.