ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание на парламента заради цените на тока. Това заявиха народните представители от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова и Тома Биков на брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Фокус"

"Искаме да приключим днес с този свободен ден от предизборната кампания. Сигурен съм, че от следващо заседание няма никакъв смисъл", заяви Биков.

"Днес ние от ГЕРБ-СДС и колегите от ДПС внесохме искане за второ извънредно заседание за днес, за да направим изслушване на председателя на КЕВР и зам.-министъра на енергетиката по темата, свързана с цената на ел. енергията. Това е въпрос, който вълнува всички и трябва да бъде изяснен още в днешния ден и спекулациите да паднат", каза Теменужка Петкова.

"Нестандартното ни решение е, за да се спрат опитите да се злоупотребява с промените в Конституцията. Когато решихме парламентът да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва контрол върху изпълнителната власт, а не залата на Народното събрание да се превръща в предизборна трибуна", каза Тома Биков. 

"До момента нямаше никакъв смисъл от заседанието, убеден съм, че и от следващото няма да има, но го правим, за да не превръщаме парламента в трамплин, няма да помогне на никого това", допълни депутатът.