Председателят на Народното събрание Росен Желязков присъства на тържествената церемония по удостояването с почетно звание "Доктор хонорис кауза на Университета за национално и световно стопанство (УНСС)" на управителя на Българска народна банка Димитър Радев, съобщиха от НС.

Това е признание на престижно учебно заведение към неговия възпитаник за изминатия път и за професионалните му достижения, отбеляза в своето изказване Росен Желязков. Биографичната справка на Димитър Радев показва, че той е търсещ човек, който е преживял падането на "желязната завеса", почерпил е познание и опит в една обществено-политическа система, а след това е изградил себе си в друга, посочи председателят на парламента. Това е банкер, който управлява Българската народна банка вече втори мандат в един доста сложен период от прехода на България в търсенето на национални ценности и посоки, каза Росен Желязков.

"Сигурен съм, че Вашият  пример ще бъде последван от много от възпитаниците на престижния УНСС, които днес са тук сред нас и ние се надяваме, че един ден и те ще бъдат удостоени с почетното звание "Доктор хонорис кауза на УНСС", допълни председателят на Народното събрание.

Росен Желязков пожела на управителя на Българската народна банка да доведе докрай пътя, по който сме поели, за да стане България част от Еврозоната и да постигне признанието, че е пълноправен член на Европейския съюз.