Повдигнати нови обвинения по "Пуделгейт" бавят гледането на мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров, предаде репортер на "Фокус". Защитата заяви, че делото се бави, защото има нови обвинения, които променят цялостния характер на следствието.

Едно от новите обвинения е, че Петя Банкова е преназначавала служители и ги е принуждавала да разписват документи против тяхната воля. Едното обвинение е за участие в ОПГ, а другото за принуда", посочи адвокатът ѝ Аделина Натина.

Освен че ги е принуждавала да разписват документи, тя ги е командировала на различни места в страна по свое усмотрение.

Аделина Натина запита: "Кой е имал повече власт главният секретар на МВР Живко Коцев или Петя Банкова и защо Коцев е пуснат под гаранция, а Банкова е в ареста?".

Припомняме, че за трети път Софийският апелативен съд ще решава за мерките за неотклонение на бившата шефка на митниците Петя Банкова и бизнесмена Стефан Димитров. Те са обвинени за участие в престъпна група за контрабанда и корупция. Досега два пъти заседанието се отлагаше заради адвокатката на Банкова, която беше в болничен.

Днес делото ще се гледа от нов състав. Другите обвинени са Марин Димитров, който е баща на Стефан, но засега е на свобода заради здравословното му състояние, и Никола Николов-Паскал, който се издирва. От сряда обвинение за участие в престъпна група получи и бившият главен секретар на МВР Живко Koцев.