Председателят на АБВ Румен Петков призова сагата с "Капитан Андреево“ да получи ясни отговори и поздрави служебния министър на земеделието за кратката и точна оценка – "..на "Капитан Андреево“ имаше много PR и малко държава...“. Пред медиите в Бургас Петков коментира, че след този PR, безумията на държавата продължават и днес – с охраната (от НСО), която плащаме на бившия зам.-министър на земеделието Иван Христанов да лъже от екраните, че някой му предлагал в продължение на година 500 000 лева рушвет на месец. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

"И министър Бойко Рашков не арестува този някой. Възможните обяснения са две –

- рушвета го е взел Бойко Рашков, за да не арестува този, който е предлагал рушвета;

- Иван Христанов лъже;“.

Румен Петков изрази увереност, че Бойко Рашков не е взел рушвета. Прокуратурата обаче трябва да се намеси, защото такива спекулации злепоставят държавата и институциите в очите и на българите и на партньорите ни от ЕС, каза още той.

Председателят на АБВ отново подчерта, че за беззаконията, извършени от директора на БАБХ Христо Даскалов и които Върховният съд отмени, ще плащаме всички ние. Даскалов обаче трябва да понесе персонална отговорност. Той изрази предположение, че и Христо Даскалов, и Иван Христанов ще бъдат представени в листите за вота на 2 октомври.

"Много е важно служебното правителство да не се държи като част от предизборния щаб на безделници и измамници. Много е важно прокуратурата да си свърши работата, иначе става съучастник. И който поиска оставката на Гешев за бездействие по този случай, ще бъде напълно прав“.