В сряда ще преобладава облачно време, на места с краткотрайни валежи, съобщиха от НИМХ. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има сутринта над западните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в Източна България - предимно умерен, от североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 17° и 22°.

В четвъртък вятърът ще отслабне и ще придобие северна компонента. Над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще има главно в североизточните райони и в югозападната част от страната. В петък от запад на изток на много места ще превали и прегърми, има повишена вероятност на места явленията да са интензивни.

С обръщане на вятъра от северозапад дневните температури ще се понижат. В събота въздушната маса над страната ще остане нестабилна. Облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, с краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът отново ще стане североизточен, после за кратко - северозападен.

В неделя и понеделник сутрин ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността до предимно слънчево, но след обяд отново ще превали и прегърми, на повече места - през първия ден. В неделя вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, а в понеделник ще бъде със западна компонента. Слабо ще се затопли.