Предстоящи събития в страната за 13 февруари, подготвени от редакторския екип на "Фокус":



*** 

София.

От 10.00 ч. в зала №15,  "Тържествена“, на Съдебната палата вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на правосъдието Крум Зарков, председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев, както и представители на властите при състват на публичен отчет на Националното бюро за правна помощ.

*** 

София. 

От 11.00 часа ще се състои брифинг на представител на Пътна полиция, ГДНП за специализирана полицейска операция по линия на Roadpol, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, за контрол на товарните автомобили и автобусите. 

***

Бургас. 

От 10.30 часа министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, кметът на Бургас Димитър Николов и директорът на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски ще представят станцията за телемедицина в УМБАЛ Бургас. 

***

Бургас. 

От 11.30 часа, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и кметът Димитър Николов, в Медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Община Бургас, Университет "Проф. Д-р Асен Златаров“ и новоучреденото Сдружение на младите лекари в Бургас. 

***

Бургас. 

  

От 17.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъдат представени специалностите на Богословския факултет във Филиала на Софийския университет в Бургас.   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне спектакълът "Съвсем проста история".   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в залата на Бургаската опера ще започне концертът "Любовна история“. 

***

Добрич.

В 13.00 ч. в Зала 6 в Младежки център – Добрич ще се проведе среща дискусия "Дела трябват, а не думи“, посветена на 150 години от гибелта на Васил Левски. Организатори са Младежки център – Добрич и СУ "П. Р. Славейков“. 

***

Пловдив. 

От 13.00 ч. в сградата на Областна администрация – Пловдив ще се състои брифинг, след като вицепремиерът Христо Алексиев проведе работна среща за проектирането на градска железница в Пловдив. 

*** 

Стара Загора. 

От 17:00 ч. в залата "Заемна за възрастни“ в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев“ ще се проведе среща-беседа под наслов "Бракът – любов и още нещо…“.