Правителството на Николай Денков ще продължи да получава подкрепата на ГЕРБ. Това стана ясно днес след Националния съвет на партията във Велико Търново. 

Критиките обаче далеч не бяха малко. Упреци към кабинета дойдоха както от депутатите на ГЕРБ, така и от техните кметове на общини. 

Делян Добрев разкритикува енергийната и финансовата политика на страната. Той определи приходите в бюджета за 2024 година като "нереалистични" и заяви, че страната вече е с два милиарда назад спрямо поради невъзможността да се съберат всичките 35 милиарда, заложени в бюджета за 2023 година. 

Николай Нанков разкритикува регионалната политика. По думите му пари за капиталови разходи няма, а това е довело до забавянето на големите инфраструктуни проекти - строежи на мостове, пътища, АМ "Хемус" и т.н. 

Десислава Атанасова заяви, че 90% от управленските програми са неизпълнени. По думите й предложените промени в данъчните закони не са били съгласувани с ГЕРБ-СДС. Тя призова Борисов да даде мандат за отказ от приемането на каквото и да били законодателство, ако то не бъде съгласувано предварително с тях. 

Лидерът на партията Бойко Борисов имаше крайната дума. Той заяви, че правителството повече не трябва вече да бъде наричано "сглобка". Според Борисов единствената причина ГЕРБ-СДС да е в правителството, е евроатлантическият курс, който сегашният кабинет задава. Той подчерта, че светът преживява кризи, които не позволяват ГЕРБ да каже, че напуска. 

Това обаче бе последвано обаче с критики както към финансовата политика, така и към регионалната политика, преминалите вече местни избори и неизпълнението на инфраструктуните проекти. 

Ултиматумите бяха поставени - ПП-ДБ да консултират всяка една законодателна инициатива с ГЕРБ-СДС. Той предупреди, че в бюджета за 2024 година ще има корекции, които ще са по тяхно настояване. Заговори за приходната част в държавното салдо, за държавния дефицит,  за изпълнението на проектите за изграждане на път между Русе и Велико Търново, за АМ "Хемус" и други. 

Кабинетът на Николай Денков ще продължи да управлява и към този момент. Реакцията на "Продължаваме промяната - Демократична България" тепърва ще стане ясна. В същото време - през следващата седмица се задава нов вот на недоверие, на който партиите ще хипотетично биха имали възможността да свалят правителството.