Напрежението между депутатите в пленарната зала отново се покачи. И този път сблъсъците бяха между представители на ПП-ДБ и "Възраждане". Причината за техния спор стана 20-годишнината от членството на България в НАТО, което отбелязваме днес. 

В хода на пленарния ден бяха прочетени декларации, имащи отношения към деня. Една от тях бе от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Именно тя обаче предизвика реакции в депутатите на ПП-ДБ, и по специално Манол Пейков. Последният започна да подвиква на лидера на четвъртата политическа сила от място във връзка с настояването на Костадинов България да излезе от пакта. 

Последва процедура на Цончо Ганев, който поиска да бъде въведен контрол за проверка на депутатите с дрегер и наркотици. Той обвини Манол Пейков, че влизал пиян в пленарната зала. След това Ангел Георгиев поиска председателят на парламента да накаже Пейков заради поведението си. 

Пейков отвърна на репликите на депутатите от "Възраждане". Той ги призова да спрат с инсинуациите, а след неговото изказване Росен Желязков даде 10-минутна почивка.

Напрежението се пренесе в кулоарите на парламента, където Манол Пейков и "Възраждане" размениха няколко обидни реплики помежду си. Това доведе до сблъсък между тях, а след това самият Пейков заяви пред журналистите, че няма да се извини на "Възраждане". 

"Имам много силно чувство за справедливост. Смятам, че господин Костадинов не вярва в нито една думичка на нещата, което говори. Той го прави за набиране на избиратели. Мен това ме изважда от кожата", заяви Пейков.