Благодарение на гласовете на “Възраждане" беше назначен в Комисията по конституционни въпроси г-н Пеевски. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Искрен Митев от "Продължаваме промяната".

"Най-страшното и най-противното беше, че депутатите от “Възраждане" се изреждаха от трибуната да плюят по нас, как едва ли не ние сме направили коалиция с ДПС и как това било цената на коалицията, която ПП трябвало да плати, това било зестрата. И в крайна сметка депутатите от “Възраждане" направиха възможно да се случи това избиране. Защото ако те бяха гласували “против" или “въздържали се", защото казаха: "Ние сме последователни“, и те последователно се изказват срещу ДПС, изведнъж обаче ги подкрепиха в зала. Да, не гласуваха “за", но негласувайки въобще, направиха възможен този избор. Така че те днес показаха, че не са никаква алтернатива на нищо, всичко най-страшно за тях, което се говори, е вярно, и го доказаха с действията си", коментира Митев.

Според него Комисията по конституционни въпроси ще се превърне в поле за политически дебат, а не трябва да е така: "Смятам, че беше грешка от страна на представителите на ДПС да правят тази промяна в състава на комисията. Те можеха да допринесат за конституционната реформа и без да правят промяната. А вече защо другите партии са решили да подкрепят или да осигурят възможността това да се случи, в лицето на “Възраждане", нямам представа. Митовете и легендите в тази посока са, че те са получили някаква подкрепа за техния протест в събота. Това ще го видим налице, ще се види откъде ще дойдат автобусите", отбеляза депутатът от "Продължаваме промяната".