Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев запази пълно мълчание пред журналистите след тричасовия разпит в КПКОНПИ, предаде репортер на "Фокус".

Той беше призован по разследването за контрабанда в Агенция "Митници". Коцев дойде заедно с адвокатите си Илиян Василев и Даниела Доковска и влезе в сградата през заден вход.

На излизане от разпита адвокат Илиян Василев заяви: "С адв. Доковска сме убедени, че Живко Коцев не е извършил престъпление". И се обърна към журналистите с думите " надявам се да бъдете тук и когато оправдаят г-н Коцев или когато прекратят обвинението срещу него".

Василев така и не отговори на настойчивия журналистически въпрос повдигнато ли е обвинение на отстранения вече бивш главен секретар на МВР. "Какво се е случило могат да ви информират единствено колегите от прокуратурата", категоричен бе адв. Илиян Василев.

Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция "Митници". 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета "Денков" Коцев оттегли оставката си и обяви, че я е поддал под натиск.

След встъпването в длъжност на служебното правителство, Коцев беше освободен от президента миналата седмица по искане на кабинета.