Всичко това, което излиза днес по мой адрес, на дъното на всичко това стои моят развод, който е вече от месец и половина, два. Опитах се да го запазя в тайна. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Даниел Александров, предаде репортер на "Фокус"

"Нищо от това, което е написано по мой адрес не е вярно и това ще се докаже в съда. От тук нататък не искам да намесвам съпругата си, защото тя е майка на моето дете и ще гледам да запазя нейното достойнство", коментира още Даниел Александров.

Припомняме, че Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Д. А., депутат в 49. Народно събрание. 

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Д. А. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвукупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.