Винаги съм бил за истината. И след като има няколко виновни страни, добре е да има комисия и да разгледа тези факти и обстоятелства. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно създаването на анкетна комисия, която да проучи имало ли е полицейско насилие на протеста на футболните фенове, предаде репортер на “Фокус".

"Ние не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни, но обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши на агитки на провеждат мирен протест, кой вкара хората в тесните улички. И разбира се, полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, че паднал човек не се рита. Това е основен закон, дори в спорта, дори в най-кървавите бойни спортове. Затова сме подкрепили комисията", каза Борисов.

По думите му основната вина е на БФС, защото една седмица разиграваха феновете и в един момент полицията се оказа, че няма нито надлежните планове, нито възможност да се подготви за това знаещо се предварително събитие, че ще завърши така.

“Това е правителство на ПП и всички министри освен Мария Габриел са техни министри", бе категоричен той.

Борисов коментира и исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов и поисканите доклади от Денков за случилото се на протеста срещу БФС миналия четвъртък като посочи, че не може да говоря от името на академик Денков.

“Темелакиев беше заместник-министър на Бойко Рашков. Последните три години всичко, което е било на среден и управленски пост от времето на ГЕРБ беше уволнено".