Очаквам кампания на конфронтация и на компромати, не борба на идеи и сблъсък на визия за развитието на България като страна. Това каза политологът Борислав Ангелов в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

Според политолога някои усърдно работят да има ниска избирателна активност. Смисълът й е да могат да се мобилизират твърдите ядра, видни през социологическите проучвания, за да имат голям брой депутати в парламента, убеден е Ангелов. "Без тях не могат да се вземат решения, било то за съставяне на правителство, било след това, ако трябва да бъде блъскано, да бъде събаряно едно правителство. Високата избирателна активност няма да работи в тяхна полза, защото ще даде и по-голяма легитимност на един бъдещ парламент“, обясни той.

"Много е важно българските избиратели да разберат, че те носят отговорност за случващото се, не само политическите партии. От избора, който те правят, зависи какво ще се случи утре, какви очаквания ще има. Да не гласуваш днес означава в немалка степен и утре да нямаш възможност и морално да критикуваш едно управление“, добави политологът.

И напомни, че и квадратчето "Не подкрепям никого“ е опция.